Hızlı saç uzatma yöntemleri

saç uzatma

Hızlı saç uzatma yöntemleri arayanlar için tüyolar! Saçlarımız gürleşsin ve canlı görünsün, aynı zamanda hızlı uzasın istiyoruz. Bunun için saç bakımı yöntemleri arıyoruz. Saçlarını kestirip pişman olanlar, saçları yavaş uzayanlar için evde uygulayabileceğiniz hızlı saç uzatma yöntemleri paylaşacağız.

Evde saç uzatma yöntemleri!

Saç bakımı için öncelikle beslenmenize dikkat etmelisiniz, içeriden ve dışarıdan besleyerek saçları uzatabilirsiniz. Bunun için haftada bir kez haşlanmış yumurta yeyin, günde iki litre su için, günlük bir saat yürüyüş yapın, stres yapmayın relax yaşayın. Bunlar içeriden saçları besleyecektir. Dışarıdan saçı beslemek için ise şunları yapabilirsiniz. 

1- Ilık zeytinyağı maskesi

Doğal zeytin yağından bir çay bardağı ısıtın, ılık olunca ocağın altını kapatın. Parmaklarınızı ılık zeytin yağına bandırın ve saç diplerinize hafifçe masaj yaparak uygulayın. Her yere yedirdikten sonra bir kaç saat bekletin. Bir streç film yada naylon poşet yardımıyla başınızı kapatın. Durularken zeytin yağının akması için önce şampuanla köpürtün ve suyla durulayın. Kullandığınız şampuanın bakım kremi içermemesine dikkat edin. Biyotin çeren şampuanlar kullanın. 

2- Çam terebentin yağı!

Bakım kremi içermeyen şampuan içerisine çam terebentin yağını dökün ve çalkalayın. Haftada bir kez bu şampuanla saçlarınızı yıkayın. 

3- Bitkisel karışım!

Boş bir sprey kabı bulun, içerisine karışım hazırlayacağız. Malzemeler: sinemaki otu,  Çam terebentin yağı, tatlı badem yağı, zeytin yağı, Bemiks ampul, Bepanthen ampul, Evin ampul veya evigen ampul. 

*Sinemaki otundan çay yapıp ılık hale gelene kadar bekletin, sonra fısfıs kaba dökün. 
*bir çay kaşığı çam terebentin yağından ilave edin, 
*bir çay kaşığı tatlı badem yağı ilave edin, 
*bir çay kaşığı zeytinyağı, 
*bir adet evil ampul kırıp içine dökün, 
*bir adet bemiks ampul kırıp içerisine dökün, 
*bir adet bepantelampu kırıp içerisine dökün. 
İyice çalkalayın, karışımı haftada bir gün saç diplerine sıkın ve masaj yapın. İki saat bekletip önce şampuanla köpürttükten sonra durulayın. Hazırladığınız karışımı bir ay kullanın, sonra iki haftalık ara verin ki saç dipleriniz dinlensin. (Deneyen kişi: https://youtu.be/4Y8J_cbQ3rY)

Bu yöntemler saçınızın güçlenmesine ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Herkeste aynı tkiyi göstermeyebilir, saçı yağlı olmayanlar daha iyi sonuç alacaktır. 
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar