Siyahtan sarıya evde saç açma yöntemi

saç açma

Kuaföre gitmeden evde saç açmak mı istiyorsunuz? Saçı yakmadan, turuncu renkte bırakmadan evde saç açma işlemi zor değil. Bilinmesi gereken bazı püf noktalar var. Bu yazıda siyahtan sarıya evde saç açma yöntemlerine değineceğim.

saç boyaları


Markette dolaşırken saç boyalarını görüp alanlar ve siyahtan sarıya saç açmaya çalışanlar olmuştur. Siyah saç açmaya çalışırken saç renginin turuncu olduğunu görmüşler ve istedikleri sonucu alamamanın üzüntüsüyle kuaföre gitmişlerdir. Hem saçı yormuş hem de iki kere para harcamışlardır. Böyle yapanlara ben de dahilim. Saç açmak önemli bir işlem olduğu için bilen birisine yaptırmak ya da bilgi edinerek hareket etmek gerekir. Evde saç açmak için bilgi edinmeye çalışıyorsanız okumaya devam edin.

evde saç açma


1- Oksidanla saç açmak

Kuaförlerin kullandığı saç açıcı ile evde siyahtan sarıya saç açabilirsiniz. Tabi bunun için kaliteli ürünler kullanmak ve uygun volümlü oksidanlar kullanmamak gerekiyor. Oksidanla saç açmak için Önerim %20 ile %30 volümü aşmamak çünkü 30 volüm ve üstü oksidanlarda saç derinizde kaşıntı ve yanma meydana gelebilir. Açıcı tozu ve krem oksidanı alıp karıştırdıktan sonra saç açma işlemine başlayabilirsiniz. Hangi oksidanla başlamalıyım diye soranlara önerim Schwarzkopf blondme markası.
oksidan


"Schwarzkopf blondme 9 açıcı + Blondme %6 20 volüm oksidan" alıp karışım yaptığınızda koyu tonlardaki saçınız açık tonlara geçiş yapacaktır.

Diğer önerim ise yine Schwarzkopf markasının İgora oksidan ve açıcı ürünü. Bunlar da saç açma işleminde kullanacağınız en kaliteli açıcılardır. Kendi kuaförüme hangi açıcıyı kullandığını sorunca bunu göstermişti. Kuaförlerin kullandığı saç açıcıyı kullanarak evde saç açma işlemi yapıyoruz.

Saç boyama kabına göz kararı eşit miktarda açıcı ve oksidanı karıştırın ve fırçayla saçınıza yedirin. Fırçayla saç uçlarından başlayıp saç derisine doğru gelin ama dipleri en son boyayın. Saçın her yerine sürdükten sonra 20 dk bekleyip yıkayın.

Eğer saçınızda eski boya kalıntısı varsa dipler daha sarı orta kısımlar turuncu olabilir. Bunu gidermek için son olarak cila/toner işlemi yapılmalıdır. Cila işlemi aslında açılan saçı tekrar sarıya boyamaktır ve saç açma işleminde önemli bir yere sahiptir. Cila yaparken amonyaksız saç boyası ve çok düşük volümlü (%2)oksidan kullanmak gerekir çünkü açıcı zaten saç telindeki pul tabakasını açmıştır böylece boyanın amonyak kullanarak pul tabakasını açıp suni renk pigmentlerini içeri sokmaya çalışmasına gerek kalmamıştır. Eğer son aşamada amonyaklı boya kullanılırsa saç yanar ve tararken kopmalar görülür. Bu yüzden son aşamada amonyaksız saç boyası almalısınız. Bu işin püf noktasıda bu. (Açıcı kullanmadan saç boyama yapıyorsanız amonyaklı ve yüksek volümlü (%6 - %9) oksidan kullanabilirsiniz)

Evde saç açarken dikkat edilmesi gerekenler:

A) Koyu renge boyanmış saçı açmaya çalışmayın. Eğer yakın zamanda saçınızı siyah, kahverengi gibi koyu tonlara boyattıysanız saç açmaya çalışmadan önce boyanın akıp gitmesini beklemelisiniz. Boya akıpta saç kızıllaşmaya başlayınca saç açmaya hazır demektir. Aksi halde açık kahve rengi yada turuncu bir renk elde edilir.

B) Diplere hemen sürmeyin: Hazırladığınız karışımı saç diplerine hemen sürmemeniz gerekir çünkü saç derisi sıcak olduğu için dipler çok erken açılacak uçlar ise daha soğuk olduğu için geç açılacak böylece dengesiz bir görüntüyü ortaya çıkacaktır. Uçlardan dibe doğru sürdükten sonra diplere 1 parmak kalınlığı boşluk bırakın, tüm saç boyandıktan sonra boş bıraktığınız dipleri boyayın. Bunu yapabilmek için saçı tutamlara ayırın ve her yere özenle sürün.

C) Daha önce saç açtıysanız en az bir ay zaman geçmesini ve saçın dinlenmesini bekleyin. Saçı iki kez açmak incelmesine ve kopmasına yol açabilir, Oksidanla açılmış saçı tekrar açmak zarar verecektir.

Oksidan zararlı mı? Saç açmak için kullanılan malzemeler alerjisi olanlar için zararlı olabilir, saç derisi hassas olanlar için de kaşıntı ve kepek meydana getirebilir. Bu yüzden oksidan ve saç boyalarını saç derisine mümkün olduğunca sürmemek gerekir nede olsa saç boyamaya çalışıyoruz saç derisini boyamaya çalışmıyoruz. Ben kimyasal kullanmam diyorsanız bitkisel saç açma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

2- Papatya suyu ile saç açmak

papatya suyu


Doğal saç açma yöntemlerinden olan papatya ile saç açma, mis kokulu papatya çiçeğinin toplanıp kurutulmasıyla yada kurutulmadan direkt kaynatılmasıyla elde ediliyor. Papatya çayı yaparak suyunu saçınıza döküyorsunuz ve güneşte kurutmaya çıkıyorsunuz. Bu işlemi haftada bir kez iki ay tekrarladığınızda saçınız doğal yöntemle bir kaç ton açılmış oluyor. İlk baharda papatya toplayıp kendiniz kurutabilirsiniz yada kurutulmuş papatya satın alabilirsiniz.

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar