Sivilcelerden kurtulma yöntemleri!

sivilce

Sivilceler her insanın hayatında bir dönem yer etmiştir. Bazılarımızın sivilceleri ergenlik zamanında çıkıp gitmiş, bazılarımız ise yetişkin olmasına rağmen çenesinde veya vücudunun başka bölgesinde çıkan sivilcelerden muzdariptir. Bu yazımızda sivilce nasıl geçer, sivilce neden olur sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Sivilceler, gözeneklerin yağ ile tıkanması ve tıkanan yerde bakteri birikmesiyle oluşur. Genelde yüz bölgesinde ve sırtta görülür. Kalçada, kafa derisinde, cinsel bölgede çıktığı da olur.

Makyaj malzemeleri sivilceye sebep olur mu?

Deri gözenekleri kapatan makyaj malzemeleri akşamları temizlenmeden uyunduğu zaman sivilce oluşumuna sebep olabilir. Ayrıca kalitesiz makyaj malzemeleri de sivilce oluşumunu artıracaktır. Uyumadan önce yüz önce sabunla yıkanmalı sonra gül suyu ile masaj yapılmalıdır.

Sakal sivilceye sebep olur mu?

Erkekler sakal uzatınca derinin hava almaması sonucunda kaşıntı ve sivilcelerde artış görülebilir. Sakal keserken çok dikkatli olunmalı, sivilce üzerinde jiletle geçilmemelidir. Aksi halde sivilce deri altına yerleşecek ve ömür boyu kalacak yumru şeklinde bir sertlik oluşacaktır.

Sivilce patlatmak zararlı mı?

Yapacağınız en yanlış şeylerden birisi sivilceyi sıkıp patlatmaktır. Sivilceyi patlattığınız zaman içerisindeki beyaz iltihap yüz bölgesine yayılır ve yeni sivilcelerin çıkmasına sebep olur. Bu sebeple kendisi patlayana kadar asla sivilce patlatmamak gerekir. Ayrıca steril bir temizleme yapmak için sivilce patlattıktan sonra mendili sağa sola gezdirmeden üzerine bastırmak yeterlidir.

Eğer rahatsız edici derecede büyüklüğe ulaştıysa ve patlatmak gerektiğini hissediyorsanız o zaman bir toplu iğne ucunu çakmakla yakıp temizleyin, daha sonra sıcakken sivilceye batırıp içerisindeki akneyi boşaltın ve üzerine mendil bastırın.

Sivilce Kremleri İşe Yarıyor mu?

Deri yüzeyine sürülen sivilce kremleri sadece sivilcenin yüzeyini kurutmakta ve alttan sivilce çıkmaya devam etmektedir. Bazı sivilce kremleri ise cilt altına kadar etki ederek yüzde oyuklar oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple sivilce kremi ile tedavi pek mümkün değildir. Bunun yerine nemlendirici kremler daha etkili olabilir.

Sivilce Hapları İşe Yarıyor mu?

sivilce tedavisinde hap kullanmak faydadadan çok zarara sebep olabilir. İlaçlar bir yeri düzeltirken diğer yeri bozmaktadır. Sivilce ilaçları yüzünden beyin nöronlarında hasar oluşan ve halisülasyon görmeye başlayan kişiler bile vardır. Bu sebeple beslenme düzenini değiştirmek hap kullanmaktan faydalı olacaktır.

Beslenmeye dikkat etmek!

Sivilce oluşumunu azaltmak için karaciğer yağlanmasını ve vücudun ihtiyacı olandan daha fazla yağ tüketimini azaltmak gerekir. Özellikle ayçekirdeği içeriğinde yağ fazla olduğu için yemeklik sıvıyağ yapımında kullanılır ve ergenlik döneminde çekirdek çitlemek sivilce oluşumunu artırır. Bu dönemde yemekler zeytinyağlı yapılmalıdır çünkü zeytin yağı aslında zeytinin suyudur ve vücut için faydaları saymakla bitmez.

#Limon sarımsak kürü

Damar açıcı özelliğiyle bilinen limon sarımsak kürü sivilcelere de iyi gelebilir. 500 ml yani 2.5 su bardağı limon suyuna 10 küçük diş sarımsak (veya 5 büyük diş sarımsak) ezilir ve 1 lt kavanoza ekleyip ağzı sıkıca kapatılıp karanlık yerde 25 gün bekletilir. Daha sonra ağzı açılır ve sabah kahvaltısından yarım saat sonra 2 yemek kaşığı veya akşam yemeğinden yarım saat sonra 2 yemek kaşığı içilir. Bu kürü hazırlarken "sarımsağı fazla katayım da daha etkili olsun" derseniz karışım asitlenip köpürecek ve kavanozu patlatacaktır. Bu sebeple ölçüye (500 ml limon suyuna 10 diş sarımsak, 1 lt limon suyuna 20 diş sarımsak) dikkat edilmelidir.

#Elma sirkesi

Elmanın suda bekleyerek sirkeye dönüşmesi sonucunda insan vücuduna çok faydalı prebiyotikler oluşur. Organik elma sirkesi canlı faydalı bakteriler içerdiği için sindirime ve bağırsağa, ağrılara ve kan temizlenmesine olumlu etkileri vardır. Ayrıca iyi bir temizlik malzemesidir. Akşamları kulak çöpünü sirkeye bandırıp sivilce ucuna sürüldüğünde sivilcenin kurumasına yardımcı olmaktadır.

#Keçi sütlü sabun!

Keçi sütlü ve mantarlı sabun da sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca daha önce oluşmuş sivilce izlerini ve güneş yanıklarını da gidermektedir. Marka olarak Gano Excel keçi sütlü sabunu olumlu yorumları fazla olan bir üründür. Denemeniz tavsiye edilir.

Gano Excel N11 Fiyatını Gör




Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar