Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

saç yıkama
Saç bakımı herkes için önemli bir konudur. Saçının canlı ve parlak görünmesini herkes ister. Yumuşak ve kolay taranan, kepeksiz saçlara kavuşmak için doğru şekilde bakım yapmak gerekir. Şampuan seçiminden yıkama şekline, kurutma aşamasından şekillendirme aşamasına kadar her adım çok önemlidir. Saç yıkarken dikkat edilecek hususları aşağıda sıralıyorum.

Saçınızı her gün yıkamayın: Saç diplerinizin doğal yağını koruması için günlük yıkamak önerilmez. Saçınızı hergün yıkamak zorundaysanız ph değeri 5.5'ten düşük olan şampuanları tercih edin.

Saç diplerine baskı yapmayın: Çoğu insan saç diplerini tırnaklarıyla kazıyarak daha iyi temizleyeceği kanısındadır. Oysaki saç diplerini tırnaklamak saç derisine zarar verir. Saçınızı yıkarken parmak uçlarınızla yumuşak dokunuşlarla masaj yaparak yıkayın.

Saçınızı tek yöne doğru yıkayın: Saçınızın keçelip birbirine karışmasını önlemek için arkadan öne doğru yıkayın. Oval hareketler ile yıkamak saçınızın birbirine girip keçe olmasına yol açar.

Saç kremlerine dikkat: Saç kremi ve şampuan bir arada olan şampuanlardan uzak durun. İkisi farklı özellikte ve farklı kullanım şekline sahiptir. Saç kremi kullanıyorsanız saç diplerine deymemesi gerekir. Çünkü yumuşatıcı özelliği saç derisine işleyerek gözenekleri tıkar. Bir süre sonra saç dökülmesi meydana gelir. Bu yüzden saç kremini uzun saçlı olanlar tercih etmelidir. Saç köklerine masaj yapmadan sadece saçı yumuşatmak için kullanılmalıdır.

Saç yıkamayı sona bırakın: Duş alırken saçınızı yıkamayı en sona bırakın ve saçınızdan vücudunuza köpük akmamasına dikkat edin. Çünkü saçınızdaki yağ ve kirler şampuandaki köpürtücü kimyasal ile karışınca omuzlarda, sırtta sivilce yapabilmektedir. Bu yüzden saçınızı yıkarken arkadan öne doğru yıkayın ve köpüklerin vücudunuza akmasını engelleyin.

Havluyla nemini alın: Duştan çıkınca bir havlu yardımıyla saçınızın nemini alabilirsiniz. Havluyu başınızda bekletmeniz daha etkilidir. Havluyla saç diplerine baskı yapılmamalıdır.

Saç kuruturken dikkat: Eğer havalar sıcaksa ve migren gibi sağlık sorununuz yoksa saçınızı doğal kurutabilirsiniz. Hemen kurutmak istiyorsanız saç kurutma makinesini 30 cm uzaktan tutarak saç derinizi kurutmayacak şekilde kurutabilirsiniz. Saç kurutma makineleri saç derisinin doğal nemine zarar verir bu yüzden saçınızı kuruturken saç derinize sıcak hava tutmayın.

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar