Günlük Saç Bakım Tüyoları

Saç bakımı erkekler ve kadınlar için önemli bir konudur. Özellikle çalışan bayanlar için sabah hazırlanmak bazen saç yüzünden geç sürebilir. Her konuda olduğu gibi saç konusundaki incelikleri öğrenmekte hayatı kolaylaştırır. Saçının ışıldamasını ve kolay taranmasını isteyenler için bu yazımız faydalı olacaktır.

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Saç Kesiminin Önemi
Saç kesimi; saçın yüze uyumlu olması ve günlük kullanım kolaylığı açısından en önemli faktördür. Saç kesimi düzgün olmayan bir bireyin saç bakımı yapması da istediği sonucu alamamasına yol açacaktır. Saçının güzel görünmesini isteyenler öncelikle bir saç modeli belirleyip kuaföre gitmelidir.

2- Saç Bakım Ürünleri:
Saçınıza uyguladığınız bakım ürünleri saçınızın bakımlı görünmesindeki önemli etkenlerden biridir. Saç tipinize göre bir şampuan seçtikten sonra yıkanan bir saç kremi kullanmak saçınızın kolay taranmasına yardımcı olur. Kıvırcık saçlılar için haftada bir kez kullanılacak saç bakım maskesi de saçın kolay taranmasına ve ipek gibi olmasına yardımcı olur.

3-Yıkama Sonrası
Saç yıkandıktan sonra havlu bekletilerek suyu alınmalıdır. Saç kurutma makinesi kullanımında dikkat edilmesi gereken şey çok kurutmamak ve çok yakın tutmamaktır. Aşırı kurutmak saçın kabarmasına yol açar. Saç kuruduktan sonra matlaşıyor ise saç yağı kullanmak faydalı olacaktır.

4-Kimyasal Şekillendiriciler
Sprey, jöle gibi Kimyasal Saç şekillendirici ürünler saçın doğal görünmesini ve saç diplerinin nefes almasını engeller. Bu yüzden çok gerekli olmadığı zamanlarda kullanılmaması saç sağlığı açısından faydalı olacaktır.

5-Saç Düzleştiriciler
Saç düzleştirici kullanmak saçın yanmasına ve doğal nemini kaybetmesine yol açabilir. Boyasız saçlarda düzleştirici kullanmak saç telinde incelmeye ve kırılmalara yol açar. Bu yüzden günlük saç bakımında düzleştiriciler dikkatli kullanılması gereken ürünlerdir. Saç düzleştirici seçiminde dikkat edilmesi gereken şey, saça temas eden bölgenin seramik olması ve 200 derece sıcaklıktan fazla olmamasıdır. Fazla sıcaklık saçın nemini kaybetmesine ve saç telinin incelerek kırılmasına yol açar.

6- Gün Sonu
Gün sonunda saça uygulanmış bir kimyasal varsa saçı yıkamak gerekir. Jöle ve sprey gibi kimyasallar gün sonunda saçtan arındırılmalıdır. Eğer dışarıda gezilmiş ise mikro organizma ve toz zerrecikleri saça tutunmuş olabilir. Bu yüzden saçı yıkadıktan sonra yatağa girmek temizlik ve sağlık açısından daha uygnundur.


Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar