İdeal tırnak uzunluğu ne kadar olmalı?

Tırnaklarımız elimizin güzelliğine katkısı olan ve bakımlı oluşuyla kişiliğimizi yansıtan önemli bir detaydır. Tırnak bakımı konusunda titiz olanların diğer işlerini de daha özenle yaptığı, ince detayları fark ettiği bir gerçektir. Her kadın eline zarafet katan tırnaklarının uzunluğuna ve temizliğine dikkat etmelidir.

Tırnakların uzunluğu hem görünüş açısından hem de kalem tutmak, klavyede yazı yazmak gibi günlük işleri yaparken kolaylık sağlaması açısından önemlidir. Ayrıca tırnak batması yaşanmaması için dipten biraz uzak tutmak lazımdır. Önemli olan tırnağın düzgün kesilmiş olması ve içinin temiz olmasıdır. Tırnağınızı kestikten sonra elinizin yapısına göre köşeli, oval yada yuvarlak yapmak için törpüleyebilirsiniz.

Tırnak süslemeyi sevenler için ideal uzunluk 1 cm'dir. Daha fazlası günlük işleri zorlaştıracak ve takılıp kırılmalara sebep olacaktır. Kısa tırnağı da süsleyebilirsiniz. Uzun tırnak hem kırılma tehlikesi hem de içinde biriken mikroplar sebebiyle tavsiye edilmez. Tırnakların uzunluğu birbirinden farklı ise hepsini eşit derecede kesip yeniden uzamasını beklemelisiniz. Birisi uzun diğeri kısa olan tırnaklar hoş görünmeyecektir. Tırnağın bakımlı görünmesi için üzerine parlatıcı sürmek de yeterli olacaktır. Daha değişik birşeyler yapmak istiyorsanız takma tırnak da kullanabilirsiniz.

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar