Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerimiz farklı sebeplerden ötürü zamanla beyazlığını kaybeder. Bu sebepler arasında sigara içmek, arıtılmamış musluk suyu kullanmak, asitli içecekler tüketmek ve dişleri fırçalamamak yer alır. Sararmış dişleri eski haline döndürmek için uygulanacak bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden bazıları evde uygulanabilen ve kolaylıkla dişleri beyazlatan yöntemlerdir. Sizde dişlerinizin inci gibi parlamasını istiyorsanız bu yazımız faydalı olacaktır.


Evde Diş Beyazlatmak

  1. Dişlerinizi günde en az bir kere fırçalayın. Dişleri fırçalama alışkanlığı kazanmak dişlerin daha fazla sararmasının önüne geçecektir.
  2. Kalsiyum ağırlıklı beslenin. Beyaz peynir kalsiyum bakımından zengin ve dişlere iyi geldiği kanıtlanmış bir besindir. Süt ve yoğurt yemekte faydalı olacaktır.
  3. Demli ve şekerli çay içmeyin. Şekerli çay diş üzerinde bir tabaka meydana getirir. Az şekerli ve orta koyulukta günde en fazla 3 bardak çay için.
  4. Çilek yeyin. Çilekte bulunan maleik asit dişleri beyazlatmaya yardımcı olur. 
  5. Karbonat kullanın. Bir çay kaşığı karbonatın içerisine limon damlatıp dişinizi fırçalayın. Haftada bir kez diş etlerine değdirmeden fırçalamak uygundur.
  6. Karbonatla yapılan diğer bir karışım ise elma sirkesi ve himalaya tuzu karışımıdır. Bu karışım diş taşlarını azaltmaya da yaramakla birlikte diş beyatlatma konusunda çok yardımcı olacaktır.
  7. Çilek ve karbonat karışımı da diş macunu olarak kullanılabilir.
  8. Muz kabuğuyla masaj yapın. Dişlerinize muzun kabuğunun iç kısmındaki yumuşak dokuyu sürün. Muz yüksek oranda potasyum içerdiği için dişi beslemeye yardımcı olur.


Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar